Eggs Benedict
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 7 Blije Kip eieren (3 voor de saus, en 4 om te pocheren)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels witte wijn
- Zout & peper
- 200 gram gerookte zalm
- Vers zuurdesembrood (ongesneden)
Bereiding
- Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig.
- Voeg heel langzaam (druppel voor druppel!) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur hebben, om schiften te voorkomen.
- Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
- Pocheer de eieren.
- Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort.
Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm. - Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei.
- Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl