Eggs Benedict
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 7 Blije Kip eieren (3 voor de saus, en 4 om te pocheren)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels witte wijn
- Zout & peper
- 200 gram gerookte zalm
- Vers zuurdesembrood (ongesneden)
Bereiding
- Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig.
- Voeg heel langzaam (druppel voor druppel!) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur hebben, om schiften te voorkomen.
- Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
- Pocheer de eieren.
- Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort.
Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm. - Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei.
- Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.
Overige Blije kip-recepten

Het is bijna Pakjesavond! Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept om samen met je (klein) kinderen…

Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl