Eggs Benedict
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 7 Blije Kip eieren (3 voor de saus, en 4 om te pocheren)
- 250 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels witte wijn
- Zout & peper
- 200 gram gerookte zalm
- Vers zuurdesembrood (ongesneden)
Bereiding
- Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig.
- Voeg heel langzaam (druppel voor druppel!) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur hebben, om schiften te voorkomen.
- Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
- Pocheer de eieren.
- Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort.
Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm. - Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei.
- Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.
Overige Blije kip-recepten

Er zijn twee dingen die niet mogen missen tijdens Oud & Nieuw en dat zijn appelbeignets en gezelligheid. Nu kunnen we je met één ding in ieder geval helpen. Dit…

Een lekker én klassiek toetje voor tijdens het Kerstdiner? Volgens ons maak je met tiramisu altijd iedereen blij.
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl