Eggs Benedict

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 7 Blije Kip eieren (3 voor de saus, en 4 om te pocheren)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels witte wijn
  • Zout & peper
  • 200 gram gerookte zalm
  • Vers zuurdesembrood (ongesneden)

Bereiding

  1. Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig.
  2. Voeg heel langzaam (druppel voor druppel!) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur hebben, om schiften te voorkomen.
  3. Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
  4. Pocheer de eieren.
  5. Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort.
    Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm.
  6. Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei.
  7. Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.

Overige Blije kip-recepten

Hemelse modder op Hemelvaartsdag

| Recepten | No Comments
Wat is er leuker om te doen dan luieren op een zondag? Juist, bakken! Wij maken vandaag deze lekkere muffins met blauwe bessen en citroen. Geniet van je zondag!

Blueberry lemon muffins

| Recepten | No Comments
Wat is er leuker om te doen dan luieren op een zondag? Juist, bakken! Wij maken vandaag deze lekkere muffins met blauwe bessen en citroen. Geniet van je zondag!

Eggs Benedict

| Recepten | No Comments
Knapperig brood, ziltige zalm en fluweelzachte hollandaisesaus. Een feestje voor je smaakpapillen!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: