Eggs Benedict

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 7 Blije Kip eieren (3 voor de saus, en 4 om te pocheren)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels witte wijn
  • Zout & peper
  • 200 gram gerookte zalm
  • Vers zuurdesembrood (ongesneden)

Bereiding

  1. Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig.
  2. Voeg heel langzaam (druppel voor druppel!) 250 g gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur hebben, om schiften te voorkomen.
  3. Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.
  4. Pocheer de eieren.
  5. Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort.
    Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm.
  6. Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei.
  7. Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.

Overige Blije kip-recepten

Stack American pancakes

American pancakes

| Recepten | No Comments
American pancakes zijn écht wel anders dan de typische Nederlandse pannenkoeken. Zo zijn de American pancakes veel luchtiger, dit komt onder andere door het bakpoeder dat je bij het beslag…
Recept shakshuka

Eenpansgerecht shakshuka

| Recepten | No Comments
Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht. Je kunt een groene of rode variant maken. De rode variant is met tomatenblokjes en ei. Heerlijk & simpel!
Croque madame

Croque madame

| Recepten | No Comments
Croque madame, de Franse versie van de welbekende tosti. Net wat luxer, voor de stevige en lekkere trek!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: