Boerenomelet

Ingrediënten

2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN

  • 4 Blije Kip eieren (Kanjers)
  • 750 g vastkokende aardappelen, schoongeboend en in parten
  • 3 el arachideolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 rode puntpaprika, in ringen
  • 2 el fijngesneden koriander
  • limoensap
  • 50 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Kook de aardappelpartjes 5 min. in water, giet ze af en laat ze uitdampen. Schep 1 el van de olie door de partjes en verdeel ze over de bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ± 25 min. bruin en gaar. Keer ze halverwege de oventijd.
  3. Verhit tegelijkertijd 1½ el van de olie in een wokpan en roerbak de ui met de gember al omscheppend circa 3 min.
  4. Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend totdat de paprika gaar is.
  5. Klop intussen de Blije Kip eieren met 2 el koud water en peper en zout naar smaak los, voeg de kaas toe en bak er in een beetje olie 2 omeletten van.
  6. Schep de geroosterde aardappelparten door de groenten en verdeel het over de omeletten.
  7. Druppel er naar smaak limoensap over en garneer met de koriander.

Overige Blije kip-recepten

Salade Niçoise

| Recepten | No Comments
Een klassiek zomers gerecht in deze regenachtige winter!

Spinazie-Dillesoep

| Recepten | No Comments
Héérlijk, deze smeuïge wintersoep bomvol vitamientjes!

Hartige wafels met ei

| Recepten | No Comments
Wat is er gezelliger dan samen wafels bakken in de koude decembermaand?!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: