Boerenomelet
Ingrediënten
2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MINUTEN
- 4 Blije Kip eieren (Kanjers)
- 750 g vastkokende aardappelen, schoongeboend en in parten
- 3 el arachideolie
- 1 rode ui, in ringen
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- 1 rode puntpaprika, in ringen
- 2 el fijngesneden koriander
- limoensap
- 50 gram geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Kook de aardappelpartjes 5 min. in water, giet ze af en laat ze uitdampen. Schep 1 el van de olie door de partjes en verdeel ze over de bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven in ± 25 min. bruin en gaar. Keer ze halverwege de oventijd.
- Verhit tegelijkertijd 1½ el van de olie in een wokpan en roerbak de ui met de gember al omscheppend circa 3 min.
- Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend totdat de paprika gaar is.
- Klop intussen de Blije Kip eieren met 2 el koud water en peper en zout naar smaak los, voeg de kaas toe en bak er in een beetje olie 2 omeletten van.
- Schep de geroosterde aardappelparten door de groenten en verdeel het over de omeletten.
- Druppel er naar smaak limoensap over en garneer met de koriander.
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl