Witte asperges met botersaus en ei
Ingrediënten
VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 2 kilo witte asperges
- 100 gram ongezouten boter
- 4 Blije Kip eieren
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 klein handje verse peterselie
- aardappelen om erbij te serveren
Bereiding
- Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil ze. Kook de asperges in een pan beetgaar, afhankelijk van de grootte duurt dit 5-10 minuten.
- Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren hard, laat ze vervolgens afkoelen en spel de eieren. Doe de eidooier en eiwit apart in kommetjes. Prak het eiwit en het eigeel tot kruimels.
- Smelt de boter in een pannetje en kruid het met wat peper. Pas op dat de boter niet bruin wordt!
- Verdeel de asperges inclusief de boter over vier borden. Strooi er wat nootmuskaat, zout en peper overheen. Garneer het met wat eigeel, eiwit en de peterselie.
- Serveer met de aardappelen.
Misschien had je het al een beetje in de gaten, maar bij Blije Kip houden we erg veel van asperges. We worden echt blij van het witte goud, zeker in combinatie met onze Blije Kip eieren. We kwamen dit lekkere vegetarische recept tegen en wilde deze graag met jullie delen.
Geniet, op z’n Vlaams, van deze lekkere asperges!
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl