Spinazie-Dillesoep
Ingrediënten
3 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN
- 4 Blije Kip eieren
- 1 liter groentebouillon
- 600 gr spinazie
- Bosje dille
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 blaadjes laurier
- Sap van 1 citroen
- Olijfolie
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
- 1 deciliter zure room
- 4 boterhammen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Snijd de boterhammen in vierkante blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter, doe ze in een kom en meng er een scheut olijfolie door. Voeg wat zout en peper toe en bak ze op een bakplaat met bakpapier in 25 minuten goudbruin (halverwege een keer draaien).
- Pel en snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
- Doe een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de uien en de knoflook.
- Haal het uimengsel uit de pan en voeg nog een beetje olie toe. Roerbak de spinazie op hoog vuur totdat alles geslonken is.
- Doe het ui-knoflookmengsel er weer bij en voeg de bouillon en laurier toe.
- Laat de soep 15 minuten zacht koken, terwijl je ondertussen de eieren halfzacht kookt en laat schrikken.
- Pel de Blije Kip eieren en snijd ze in vieren.
- Haal de laurierblaadjes uit de soep, voeg de dille en nootmuskaat naar smaak toe, en kook dit nog 2 minuten mee. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Breng op smaak met vers gemalen peper en zout en roer het citroensap erdoor.
- Garneer de soep met de zure room en het ei en eventueel nog wat verse dille of koriander.
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl