Spinaziestamppot met eieren

Heerlijk genieten van spinazie én eieren!

Ingrediënten

4 Blije Kip Eieren

1,2 kg aardappelen vastkokend

4 el olijfolie

1 rode ui, in halve ringen

2 tl kerriepoeder

600 g spinazie

2 el seroendeng

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar.

Kook de Blije Kip Eieren in 8 minuten hard. Pel en halveer ze.

2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min.

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

Schenk het overtollige vocht uit de pan.

3. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op.

Stamp de aardappelen en 2 el olie tot puree.

Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Voeg wat kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.

Serveer met de Blije Kip Eieren.

Bestrooi met de seroendeng.

Tips

Eet smakelijk!

 

Onze Blije Kip vrije uitloop en biologische eieren zijn verkrijgbaar bij: