Mexicaans spiegelei

Dit gerecht wordt veel gebakken in Mexico, daar wordt dit gerecht gegegeten in allerlei variaties.

 

Ingrediënten

  • 4 Blije Kip Eieren (voorkeur voor Mais&Granen)
  • Rode ui
  • Salami
  • Oregano
  • Vleestomaat
  • Strooikaas

 

  • Peper

Bereiding

Snipper een rode ui.
Bak de ui licht in olijfolie in een koekenpan. 
Voeg als de ui glazig wordt in kleine blokjes gesneden salami toe en laat de salami enige tijd meebakken.
Strooi oregano over het geheel en bedek het mengsel met plakken vleestomaat.
Breek vier "Blije Kip Eieren" Maïs&Granen boven het gerecht zodat de dooiers heel blijven.
Strooi zwarte peper over het geheel en vervolgens belegen strooikaas.
Doe een goed passende deksel op de pan en laat het gerecht langzaam garen.
Zout zonodig individueel toevoegen.

 

Onze Blije Kip vrije uitloop en biologische eieren zijn verkrijgbaar bij: