Komkommer - ei - salade

Eindelijk is het weer écht zomer! Tijd voor een lichte frisse salade tijdens de lunch of het avondeten.

Wij presenteren:

Komkommer met ei salade.

...

Komkommer én eieren zijn gezond. Komkommer zit vol vitamine C en water (90%!). Een ei is rijk aan vitamine A, B2, foliumzuur, B12, D en E en de mineralen ijzer en zink.

Bovendien heeft de hedendaagse wetenschap ons geleerd dat het eten van eieren geen invloed heeft op het cholesterol in je bloed. Kortom, gezonde basis ingrediënten voor een licht en lekker zomergerecht.

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor twee personen:

3 Blije Kip Eieren
½ komkommer
1 sjalotje
1 eetlepel mayonaise op yoghurt-basis
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel bieslook of peterselie
snufje kerriepoeder
zout en peper

Bereiding

Zo maak je het
(± 15min bereidingstijd)

Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat de eieren na het koken afkoelen onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd ze in stukjes of gebruik een eiersnijder.

Snij de halve komkommer in stukken. Snij het sjalotje in kleine stukjes en knip de bieslook/peterselie fijn met een schaar. Meng het sjalotje, de mayonaise, kerriepoeder, yoghurt, bieslook/peterselie en eieren door elkaar. Strooi er naar smaak nog wat peper en zout over. Verspreid het mengsel over de komkommerstukken.
‪#‎komkommertijd‬

 

Onze Blije Kip vrije uitloop en biologische eieren zijn verkrijgbaar bij: