Broodje eiersalade

Heerlijk lunchgerecht. Makkelijk en daarom ideaal om samen met de kinderen te bereiden.

Ingrediënten

4 Blije Kip Eieren

2 eetlepels mayonaise

½ theelepel kerriepoeder

zout en versgemalen peper

1 pak kleine afbak brunch- of partybroodjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de Blije Kip Eieren in een steelpan. Schenk  koud water bij de eieren, tot ze net onder water staan. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Zet, als het water kookt, de kookwekker op 7 minuten en laat de eieren zolang koken. Neem de pan van het vuur en laat koud water over de eieren lopen. Pel de eieren. Snijd de eieren in stukjes. Roer in een kom de mayonaise met kerriepoeder en de stukjes ei door elkaar tot eiersalade. Breng de eiersalade op smaak met een beetje zout en peper.

Leg 8 kleine afbakbroodjes op de bakplaat. Zet de bakplaat voorzichtig in de oven en bak de broodjes in ongeveer 6 minuten goudbruin. Gebruik hiervoor de kookwekker. Neem de bakplaat met ovenwanten uit de oven en laat de broodjes een beetje afkoelen. Snijd de broodjes met een broodmes open en schep de eiersalade erop.
 

Tips

Spoel gekookte eieren altijd eerst af met koud water, dan kunnen ze makkelijker worden gepeld.

 

Onze Blije Kip vrije uitloop en biologische eieren zijn verkrijgbaar bij: