Asperges met beenham en ei

Heerlijk aspergetijd! De tijd om te genieten van de heerlijke smaak van kraakwitte asperges gecombineerd met beenham en ei.

Ingrediënten

1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt 
2 kg witte asperges, geschild
4 Blije Kip Eieren
200 g beenham 
2 el platte peterselie, grof gesneden
50 g roomboter

Bereiding

Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.

Kook de Blije Kip Eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.

Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

 

Tips

Een zacht ei is een makkelijk variant op een gepocheerd ei. Toch liever een gepocheerd ei: breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat het ei voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden. Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit helderwit is en de dooier zacht.

 

Onze Blije Kip vrije uitloop en biologische eieren zijn verkrijgbaar bij: