Quiche (Big Green Egg)
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 1 UUR
- 6 Blije Kip eieren (Maïs & Granen ei)
- 9 eidooiers
- 1 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- blaadjes van 1 takje tijm, fijngehakt
- naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 1 mespuntje kerriepoeder
- 1 kg prei, grofgesneden
- 7 dl room
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
- 100 g gerookte zalm, in plakjes
- 50 g pizzakaas
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Alle warme handelingen voor deze quiche doe je op de Big Green Egg. Van het garen van de vulling tot het bakken van de quiche.
Bereiding
- Verwarm de Big Green Egg tot 180°C. Plaats de Plate Setter (met de pootjes omhoog) in de EGG en leg het rooster erop. Zet de Cast Iron Dutch Oven op het rooster en verwarm hier de olijfolie in.
- Fruit de ui, knoflook, tijm, rozemarijn en kerriepoeder aan. Voeg vervolgens de grofgesneden prei toe, laat enkele minuten bakken en blus af met de room. Wacht tot de room aan de kook komt, giet af en vang de room in een pan op. Zet de Cast Iron Dutch Oven met inhoud terzijde. Kook de room in tot 6 deciliter, neem de pan van de warmtebron en klop de Blije Kip eieren en eidooiers erdoor.
- Bekleed een Drip Pan Round met bakpapier en vervolgens met de plakjes bladerdeeg (laat deze iets overlappen). Leg hierop een stuk bakpapier en plaats er een tweede Drip Pan Round in (of vul met blindbakbonen). Plaats de Drip Pan Round op het rooster van de Big Green Egg en bak de quichebodem 15 minuten. Roer intussen het preimengsel door het room-eimengsel.
- Neem de Drip Pan Round van het rooster, verwijder de bovenste Drip Pan Round en het bakpapier en snijd het overtollige bladerdeeg af. Bekleed met de plakjes gerookte zalm en schenk het preimengsel in de bodem. Zet de Drip Pan Round op het rooster en bak 15 minuten.
- Open het deksel en bestrooi de quiche met de geraspte kaas. Verhoog de temperatuur naar 200°C en bak 15 minuten langer.
- Neem de quiche van de EGG en garneer met gerookte zalmroosjes, haringkuit, Borage Cress en Shiso Purple.
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl