Pita-pizza

Ingrediënten

2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 2 Blije Kip eieren
  • 2 pitabroodjes
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 150 gram verse peultjes
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Beetje zeezout
  • Wat chilivlokken
  • Geitenkaas (optioneel)

Bereiding

  1. Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd hem in reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze en was de paprika en snijd deze in grove stukken
  3.  Snipper de knoflook en het sjalotje fijn. Fruit ze in een beetje olie in een wok.
  4.  Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Voeg ook de peultjes en paprika toe. Wok ongeveer 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
  5.  Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6.  Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de eieren.
  7.  Besprenkel de pitabroodjes met wat olijfolie en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de avocado op de pita-pizza.
  8. Leg de eieren op de ontbijtpizza en besprenkel naar smaak met zeezout, chilivlokken en geitenkaas.

Overige Blije kip-recepten

Spinazie-Dillesoep

| Recepten | No Comments
Héérlijk, deze smeuïge wintersoep bomvol vitamientjes!

Hartige wafels met ei

| Recepten | No Comments
Wat is er gezelliger dan samen wafels bakken in de koude decembermaand?!

Pita-pizza

| Recepten | No Comments
Wie zegt dat pizza met het ontbijt ongezond is heeft onze pita-pizza in ieder geval nog nooit geprobeerd!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: