Pita-pizza
Ingrediënten
2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 2 Blije Kip eieren
- 2 pitabroodjes
- 300 gram verse bladspinazie
- 150 gram verse peultjes
- 1 groene paprika
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Beetje zeezout
- Wat chilivlokken
- Geitenkaas (optioneel)
Bereiding
- Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd hem in reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
- Maak de peultjes schoon en halveer ze en was de paprika en snijd deze in grove stukken
- Snipper de knoflook en het sjalotje fijn. Fruit ze in een beetje olie in een wok.
- Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Voeg ook de peultjes en paprika toe. Wok ongeveer 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
- Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de eieren.
- Besprenkel de pitabroodjes met wat olijfolie en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de avocado op de pita-pizza.
- Leg de eieren op de ontbijtpizza en besprenkel naar smaak met zeezout, chilivlokken en geitenkaas.
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl