Pita-pizza

Ingrediënten

2 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 2 Blije Kip eieren
  • 2 pitabroodjes
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 150 gram verse peultjes
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Beetje zeezout
  • Wat chilivlokken
  • Geitenkaas (optioneel)

Bereiding

  1. Schil de avocado, haal de pit eruit en snijd hem in reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze en was de paprika en snijd deze in grove stukken
  3.  Snipper de knoflook en het sjalotje fijn. Fruit ze in een beetje olie in een wok.
  4.  Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Voeg ook de peultjes en paprika toe. Wok ongeveer 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
  5.  Bak ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6.  Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de eieren.
  7.  Besprenkel de pitabroodjes met wat olijfolie en verdeel het spinaziemengsel erover. Leg de avocado op de pita-pizza.
  8. Leg de eieren op de ontbijtpizza en besprenkel naar smaak met zeezout, chilivlokken en geitenkaas.

Overige Blije kip-recepten

Croque madame

Croque madame

| Recepten | No Comments
Croque madame, de Franse versie van de welbekende tosti. Net wat luxer, voor de stevige en lekkere trek!
Ontbijt muffin met bacon en Blije Kip ei

Ontbijt muffins

| Recepten | No Comments
Deze ontbijt muffins met bacon en ei zijn perfect voor aankomende zondag. Want... zondag is het weer Vaderdag!
Asperges met botersaus en ei

Witte asperges met botersaus en ei

| Recepten | No Comments
Zoals jullie weten is het aspergeseizoen in volle gang. Ga jij dit weekend asperges eten? Maak dan eens deze vegetarische variant!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: