Oma’s appeltaart
Ingrediënten
10-12 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 1,5 UUR
- 1 Blije Kip ei (Kanjers)
- 200 gram boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 8 gram vanillesuiker
- snufje zout
- 15 gram paneermeel
- 1,5 kilo zoetzure appels (ongeschild)
- 75 gram kristalsuiker
- 3 theelepels kaneel
- toefje slagroom
- 24 cm bakvorm
Bereiding
- Klop het Blije Kip ei los en verdeel het in twee delen. Een deel is voor de bereiding het deeg, het andere deel voor het bestrijken van het deeg bovenop de taart.
- Meng de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, een half ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in 3 delen.
- Schil de appels en snijd ze in plakjes. Vermeng de appelplakjes met een klein kopje suiker en kaneel.
- Vet de springvorm in en zorg dat er voldoende bloem in de springvorm wordt gedaan.
- Gebruik het eerste deel van het deeg om de bodem van de vorm te bedekken. Het tweede deel om de randen te bedekken. (het laatste deel wordt later in stroken op de appeltaart gelegd.) Strooi vervolgens het paneermeel op de bodem van de beklede vorm.
- Doe de appels in de vorm en zorg ervoor dat het suiker & kaneelmengsel goed wordt verdeeld over alle appelplakjes.
- Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd stroken van ongeveer 1 cm breed.
- Leg de stroken kruislings over de appeltaart.
- Gebruik een half ei om de stroken in te smeren.
- Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in circa 60 minuten op 170 graden gaar en goudbruin.
- Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert.
- Nog een klein beetje warm met een toefje slagroom is deze taart het allerlekkerst!
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl