Skip to main content

Blije Kip boeren helpen bijen en vlinders!

By 18 april 2019februari 3rd, 2020Nieuws

Blije Kip boeren helpen bijen en vlinders!

Kippenboeren zetten zich in voor het redden van de wilde bij. Verspreid door het hele land zaaien tientallen Blije Kip-boeren de buitenuitloop van hun kippen in met een biologisch bloemzaadmengsel.
Ruim de helft van de 358 wilde bijensoorten in Nederland is met uitsterven bedreigd. Daarmee loopt de voedselvoorziening gevaar want tachtig procent van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

Wilde bij voor imkers niet interessant
De bijen worden bedreigd door het gebrek aan voedsel en aan nestgelegenheid. Verstedelijking, intensieve landbouw en het strakke beheer van openbaar groen worden als oorzaak van de bedreiging genoemd.

De kippenboeren zaaien in de buitenuitloop van hun kippen een speciaal biologisch bloemzadenmengsel in.

Voor imkers is de wilde bij niet interessant omdat hij geen honing maakt, maar voor de voedselvoorziening is de wilde bij onmisbaar. Onder meer appels, peren, aardbeien en tomaten zijn afhankelijk van de bestuiving door insecten.

Ook vlinders verdwijnen uit Nederland
Niet alleen bijen, ook vlinders hebben het zwaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal vlinders met 84 procent afgenomen. Vijftien soorten zijn helemaal verdwenen uit Nederland. Ook vlinders dragen bij aan de bestuiving van bloemen. Het bloemzadenmengsel van Blije Kip is ook aantrekkelijk voor vlinders.

Overige Blije kip nieuws

Natuurlijk geverfde Paaseieren

| Nieuws | No Comments
Volgend weekend is het weer Pasen. Eieren verven is dé traditie die veel mensen doen in het Paasweekend. Dit kun je natuurlijk doen met verf, maar wist je ook dat…

Nieuw in de supermarkt: Blije Kip Witjes

| Nieuws | No Comments
Beter voor onze kippen én onze planeet!

Blije Kip boeren helpen bijen en vlinders!

| Nieuws | No Comments
Ruim 30 Blije Kip boeren zetten zich in voor het redden van vlinders en wilde bijen!

Blijf op de hoogte

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: