Kokosmakronen maken met 3 ingrediënten
Ingrediënten
VOOR +/- 20 kokosmakronen
BEREIDINGSTIJD: 20 minuten
- 4 Blije Kip eiwitten
- 200 gram fijne suiker
- 200 gram kokosrasp
- Optioneel: scheutje vanille extract
Het is vandaag wereld kokosnoten dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met lekkere kokosmakronen? Dit recept bestaat enkel uit 3 ingrediënten. Volgens ons gaat het niet veel makkelijker worden dan dit! Voor dit recept heb je alleen het eiwit nodig van je Blije Kip eieren. Handig wanneer je nog eiwit over hebt van een ander gerecht dat je gemaakt hebt. Als je dat niet hebt, dan beginnen we met het splitsen van de eieren.
Splits de eieren en klop de eiwitten in een grote kom totdat het luchtig is. Voeg de fijne suiker toe en klop alles goed door. Mocht je het recept met vanille extract willen maken, schenk dan nu het scheutje vanille extract in de kom. Roer vervolgens de kokosrasp erdoor totdat het geheel goed gemengd is. Zet het beslag even weg zodat de ingrediënten goed in kunnen trekken. Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Pak een bakplaat en leg er een stuk bakpapier op. Schep met een eetlepel kleine bolletjes en verdeel dit op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes zachtjes aan. Doe dit niet te hard, zo blijven ze luchtig en behouden ze de leuke vorm.
Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 12 à 13 minuten. De kokosmakronen zijn gaar wanneer ze goudbruin gekleurd zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kokosmakronen afkoelen. Geniet ervan!
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten via #blijekipeieren of door ons te taggen op Facebook (@blijekip) of Instagram (blije_kip_eieren) 🙂
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl