Klassieke tiramisu
Ingrediënten
VOOR 4-6 personen
BEREIDINGSTIJD: 35 minuten + 12 uur
- 3 Blije Kip biologische eieren*
- 40 gr suiker
- 250 gr mascarpone
- 20 lange vingers
- 1 kopje koude sterke koffie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- Scheutje marsala wijn, Amaretto, Licor 43 of Baileys
- Optioneel: zachte zilveren parels
*In het geval dat je met ouderen of zwangere vrouwen eet, kun je het beste de eieren vervangen door 200 ml opgeklopte slagroom en het alcoholische drankje weglaten.
Een lekker én klassiek toetje voor tijdens het Kerstdiner? Volgens ons maak je met tiramisu altijd iedereen blij. Eten er ook kinderen mee? Gebruik dan decafé koffie en geen alcohol. Laten we maar snel van start gaan!
Splits de drie Blije Kip eieren, let er goed op dat er echt geen eigeel bij het eiwit komt. Mix het eigeel met de suiker in een kom tot een licht geen en luchtig mengsel. Mix vervolgens de mascarpone er door. Pak nog een kom en zorg dat deze goed schoon en vetvrij is. Klop hierin de eiwitten helemaal stijf en mix dit mengsel vervolgens door het mascarpone mengsel.
Roer het alcoholische drankje dat je gekozen hebt door de koude koffie in een kommetje of in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers een paar seconden in het mengsel en verdeel de lange vingers over de bodem van een schaal. Giet de helft van het mascarpone mengsel over de eerste laag lange vingers. Doop de rest van de lange vingers weer een paar seconden in het koffie mengsel en verdeel ze weer over de schaal. Giet dan het laatste deel van de mascarpone mengsel over de lange vingers. Strooi er met een zeef wat cacaopoeder overheen en zet de schaal in de koelkast. Laat de tiramisu goed opstijven, het liefst een hele nacht.
Als je het leuk vind kan je voor het serveren de tiramisu versieren met zilveren parels. Zo wordt het helemaal een feestje. 🙂
Namens iedereen van Blije Kip hele fijne feestdagen gewenst!
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl