Kaasstengels

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Strooi de sesamzaadjes over de stroken
  11. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  12. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.

Overige Blije kip-recepten

Wentelteefjes

Wentelteefjes

| Recepten | No Comments
Deze heerlijke wentelteefjes moet je gewoon eens proberen. Maak ze met suikerbrood of brioche brood. Beide lekker! Begin jij ook al te watertanden?
Stack American pancakes

American pancakes

| Recepten | No Comments
American pancakes zijn écht wel anders dan de typische Nederlandse pannenkoeken. Zo zijn de American pancakes veel luchtiger, dit komt onder andere door het bakpoeder dat je bij het beslag…
Recept shakshuka

Eenpansgerecht shakshuka

| Recepten | No Comments
Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht. Je kunt een groene of rode variant maken. De rode variant is met tomatenblokjes en ei. Heerlijk & simpel!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: