Kaasstengels
Ingrediënten
6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
- 270 g vers bladerdeeg
- 200 g kaas, vers geraspt
- 1 tl milde paprikapoeder
- witte en zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
- Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
- Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
- Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
- Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
- Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
- Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
- Strooi de sesamzaadjes over de stroken
- Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
- Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.
Overige Blije kip-recepten

Het is bijna Pakjesavond! Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept om samen met je (klein) kinderen…

Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl