Kaasstengels
Ingrediënten
6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN
- 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
- 270 g vers bladerdeeg
- 200 g kaas, vers geraspt
- 1 tl milde paprikapoeder
- witte en zwarte sesamzaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
- Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
- Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
- Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
- Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
- Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
- Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
- Strooi de sesamzaadjes over de stroken
- Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
- Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.
Overige Blije kip-recepten


Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl