Kaasstengels

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Strooi de sesamzaadjes over de stroken
  11. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  12. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.

Overige Blije kip-recepten

Recept voor heerlijke pepernoten

Recept voor heerlijke pepernoten

| Recepten | No Comments
Vanaf morgen is onze lieve Sinterklaas weer in het land. Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept,…
Kokosmakronen

Kokosmakronen maken met 3 ingrediënten

| Recepten | No Comments
Het is vandaag wereld kokosnoten dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met lekkere kokosmakronen? Dit recept bestaat enkel uit 3 ingrediënten. Volgens ons gaat het niet veel…
Zelf eiersalade maken

Pittige eiersalade

| Recepten | No Comments
Zelf eiersalade maken is misschien wel het makkelijkste wat er is. En stiekem echt veel lekkerder dan van de supermarkt. Met eiersalade kun je ook gemakkelijk variëren. Zo hebben we…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: