Kaasstengels

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Strooi de sesamzaadjes over de stroken
  11. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  12. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.

Overige Blije kip-recepten

Salade Niçoise

| Recepten | No Comments
Een klassiek zomers gerecht in deze regenachtige winter!

Spinazie-Dillesoep

| Recepten | No Comments
Héérlijk, deze smeuïge wintersoep bomvol vitamientjes!

Hartige wafels met ei

| Recepten | No Comments
Wat is er gezelliger dan samen wafels bakken in de koude decembermaand?!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: