Kaasstengels

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Strooi de sesamzaadjes over de stroken
  11. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  12. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.

Overige Blije kip-recepten

Caprese eieren, recept, Blije Kip eieren

Caprese eieren uit de oven

| Recepten | No Comments
Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…
Recept voor heerlijke pepernoten

Recept voor heerlijke pepernoten

| Recepten | No Comments
Vanaf morgen is onze lieve Sinterklaas weer in het land. Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept,…
Kokosmakronen

Kokosmakronen maken met 3 ingrediënten

| Recepten | No Comments
Het is vandaag wereld kokosnoten dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met lekkere kokosmakronen? Dit recept bestaat enkel uit 3 ingrediënten. Volgens ons gaat het niet veel…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: