Kaasstengels

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN

  • 1 Blije Kip ei, om te bestrijken
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 200 g kaas, vers geraspt
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • witte en zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met een losgeklopt Blije Kip ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Strooi de sesamzaadjes over de stroken
  11. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  12. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.

Overige Blije kip-recepten

Hartige Italiaanse wafels

| Recepten | No Comments
Het is vandaag, 25 maart, wafeldag! Wist je dat hartige wafels ook heel erg lekker zijn? Het leek ons dan ook een goed idee om het recept van deze hartige…

Appelbeignets

| Recepten | No Comments
Er zijn twee dingen die niet mogen missen tijdens Oud & Nieuw en dat zijn appelbeignets en gezelligheid. Nu kunnen we je met één ding in ieder geval helpen. Dit…

Klassieke tiramisu

| Recepten | No Comments
Een lekker én klassiek toetje voor tijdens het Kerstdiner? Volgens ons maak je met tiramisu altijd iedereen blij.

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: