Hartige Italiaanse wafels
Ingrediënten
VOOR 12 wafels
BEREIDINGSTIJD: 15 minuten
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- peper
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 45 gram zongedroogde tomaten
- 1 Blije Kip ei
- 200 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Het is vandaag, 25 maart, wafeldag! Wist je dat hartige wafels ook heel erg lekker zijn? Het leek ons dan ook een goed idee om het recept van deze hartige Italiaanse wafels te delen. Door de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden zijn ze heerlijk om als tussendoortje mee te nemen.
Pak een kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, Italiaanse kruiden, kaas en zongedroogde tomaten in. Roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens het Blije Kip eitje, melk en zonnebloemolie toe en klop dit met een garde totdat je een egaal beslag hebt.
Zet het wafelijzer aan en vet deze licht in. Pak dan een kleine soeplepel of een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen. Gebruik ongeveer 1 tot 1,5 lepel beslag per wafel (ook afhankelijk van hoe groot je wafelijzer is). In ons wafelijzer bakken we de wafel ongeveer 3 minuutjes, maar dit kan per wafelijzer verschillen. Let de eerste paar keer goed op zodat je weet hoe lang het duurt voordat de wafels goudbruin zijn.
Je kunt ze vervolgens nog beleggen met wat extra kruiden en Parmezaanse kaas, maar dat is niet perse nodig. Wij vinden ze het lekkerst als ze nog warm zijn, dus je kunt direct gaan smikkelen!
~HAPPY WAFELDAG ~
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl