Halloween monster vingers!
Ingrediënten
VOOR 18-20 koekjes
BEREIDINGSTIJD: 3o MIN
- 125 gram roomboter
- 125 gram poedersuiker
- 1 Blije Kip ei
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel amandel extract
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- Bruine amandelen
- Frambozen jam
Dit weekend in het Halloween! En hoe leuk is het dan om deze griezelige vingers voor bij de koffie te maken? Zekerheid gegarandeerd dat de kids ze ook heel leuk gaan vinden. Laten we maar snel aan de slag gaan!
Verwarm de oven voor op 145 graden (hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe vervolgens de roomboter met de poedersuiker in een kom en klop deze licht en romig. Dit duurt ongeveer drie minuten. Voeg vervolgens het ei, de vanille en amandelextract toe en klop dit nog eens goed door.
Meng hierna de bloem, het bakpoeder en het zout door het botermengsel, het beste is om hier de deeghaken voor te gebruiken. Haal vervolgens het deeg uit de kom en kneed er met je handen een bal van.
We gaan nu de vingers maken. Neem een stuk deeg in je hand en vorm hier een rol van ter grootte van een volwassen vinger. Druk met twee vingers de rol een beetje plat, op 2/5 en 4/5 hoogte. Kerf daarna met een mesje steeds drie ondiepe sneden. Zo maak je de knokkels van de vingers. Als laatste stap druk je aan een van de uitzijdes een amandel in het deeg, deze vormen de nagels.
Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, let op dat er genoeg ruimte tussen de vingers zit zodat ze tijdens het bakken niet aan elkaar plakken. Doe de bakplaat zo’n 20-25 minuten in de oven.
Roer de frambozen jam los (eventueel met een eetlepel kokend water) en doop hierin de afgekoelde monster vingers. Je kunt voor wat extra horror, eventueel wat overige jam her en der over de vingers verspreiden.
Eet smakelijk & veel plezier!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl