Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

  • 4 Blije kip eieren (Eitjes)
  • 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ansjovisfilet
  • 100 g gehakte spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
  4. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
  7. Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Wentelteefjes

Wentelteefjes

| Recepten | No Comments
Deze heerlijke wentelteefjes moet je gewoon eens proberen. Maak ze met suikerbrood of brioche brood. Beide lekker! Begin jij ook al te watertanden?
Stack American pancakes

American pancakes

| Recepten | No Comments
American pancakes zijn écht wel anders dan de typische Nederlandse pannenkoeken. Zo zijn de American pancakes veel luchtiger, dit komt onder andere door het bakpoeder dat je bij het beslag…
Recept shakshuka

Eenpansgerecht shakshuka

| Recepten | No Comments
Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht. Je kunt een groene of rode variant maken. De rode variant is met tomatenblokjes en ei. Heerlijk & simpel!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: