Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

  • 4 Blije kip eieren (Eitjes)
  • 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ansjovisfilet
  • 100 g gehakte spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
  4. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
  7. Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Blije-kip-eieren-recept gevulde eieren

Gevulde eieren

| Recepten | No Comments
Ervaar de romige smaak van deze gevulde eieren! Ze worden doorgaans koud geserveerd, vaak als borrelhapje.
Rijkgevulde boerenomelet

Boerenomelet

| Recepten | No Comments
Onze favoriet; een rijkgevulde boerenomelet boordevol groentes! Comfort food voor jong en oud!

Oma’s appeltaart

| Recepten | No Comments
Heerlijk om te bakken in het weekend, Oma's appeltaart, naar authentiek recept. Het proberen meer dan waard!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: