Gevulde tomaten met spinazie en ei
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
- 4 Blije kip eieren (Eitjes)
- 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
- zout en peper
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ansjovisfilet
- 100 g gehakte spinazie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
- Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
- Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
- Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!
Overige Blije kip-recepten

Het is bijna Pakjesavond! Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept om samen met je (klein) kinderen…

Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl