Gevulde tomaten met spinazie en ei
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
- 4 Blije kip eieren (Eitjes)
- 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
- zout en peper
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ansjovisfilet
- 100 g gehakte spinazie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
- Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
- Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
- Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!
Overige Blije kip-recepten

Als er iets lekker is op de zondag dan is het wel uitgebreid lunchen. Deze gevulde paprika’s met Blije Kip eitjes zijn daar dan ook uitermate geschikt voor. Ze zijn…

Zin in een tussendoortje? Dan zijn eierkoeken een goede oplossing. Dit zijn heerlijke en luchtige koeken waardoor je weer volop energie hebt om er weer even tegen aan te gaan.