Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

  • 4 Blije kip eieren (Eitjes)
  • 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ansjovisfilet
  • 100 g gehakte spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
  4. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
  7. Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Caprese eieren, recept, Blije Kip eieren

Caprese eieren uit de oven

| Recepten | No Comments
Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…
Recept voor heerlijke pepernoten

Recept voor heerlijke pepernoten

| Recepten | No Comments
Vanaf morgen is onze lieve Sinterklaas weer in het land. Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept,…
Kokosmakronen

Kokosmakronen maken met 3 ingrediënten

| Recepten | No Comments
Het is vandaag wereld kokosnoten dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met lekkere kokosmakronen? Dit recept bestaat enkel uit 3 ingrediënten. Volgens ons gaat het niet veel…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: