Gevulde tomaten met spinazie en ei
Ingrediënten
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN
- 4 Blije kip eieren (Eitjes)
- 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
- zout en peper
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ansjovisfilet
- 100 g gehakte spinazie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
- Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
- Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
- Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl