Gevulde tomaten met spinazie en ei

Ingrediënten

4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MINUTEN

  • 4 Blije kip eieren (Eitjes)
  • 4 vleestomaten kapje eraf en uitgehold (het uitgeholde fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ansjovisfilet
  • 100 g gehakte spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
  4. Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
  6. Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout.
  7. Plaats de gevulde tomaten in de oven en wacht tot het eiwit is gestold. Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Appelbeignets

| Recepten | No Comments
Er zijn twee dingen die niet mogen missen tijdens Oud & Nieuw en dat zijn appelbeignets en gezelligheid. Nu kunnen we je met één ding in ieder geval helpen. Dit…

Klassieke tiramisu

| Recepten | No Comments
Een lekker én klassiek toetje voor tijdens het Kerstdiner? Volgens ons maak je met tiramisu altijd iedereen blij.

Pepernoten muffins

| Recepten | No Comments
Het heerlijke avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas! En wat deze avond nog veel lekkerder maakt? Deze overheerlijke pepernoten muffins. Daar hou je de kinderen wel even zoet mee.…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: