Gevulde paprika met Blije kip eitjes
Ingrediënten
VOOR 6 porties
BEREIDINGSTIJD: 3o MIN
- 3 gehalveerde paprika’s
- 6 Blije Kip biologisch
- 2 lente uitjes
- Cherrytomaatjes
- Verse bieslook en peterselie
- Peper en zout
Als er iets lekker is op de zondag dan is het wel uitgebreid lunchen. Deze gevulde paprika’s met Blije Kip eitjes zijn daar dan ook uitermate geschikt voor. Ze zijn namelijk heel erg lekker en ook nog eens super makkelijk om klaar te maken! Laten we dan ook maar meteen van start gaan.
Verwarm de over voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zorg ervoor dat ze goed recht liggen, anders druipt het ei eruit.
Vul de paprika’s met de in ringetjes gesneden lente uitjes, in partjes gesneden cherrytomaatjes en strooi en wat peper, zout, en verse kruiden in. Breek de eitjes in de paprika’s en zet de schaal in de oven. Zet de timer op 15 à 20 minuten. Houd de paprika’s goed in de gaten zodat ze niet aanbranden. Ondanks het eiwit misschien nog niet helemaal gestold is, kun je de paprika’s er wel vast uithalen. Deze garen namelijk nog een beetje door. Indien gewenst kun je ze nog even terugzetten in de warme oven.
Garneer de paprika’s met de rest van de verse kruiden en klaar is Kees!
Smakelijk eten en geniet van je zondag!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel het dan ons op Facebook (@blijekip) of Instagram (blije_kip_eieren)!
Overige Blije kip-recepten
