Crostini

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

  • 6 Blije Kip Kanjers
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
  • 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
  • Fetakaas
  • 6 Plakjes Parmaham
  • 4 Lente-uitjes, gesnipperd
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.

Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Stack American pancakes

American pancakes

| Recepten | No Comments
American pancakes zijn écht wel anders dan de typische Nederlandse pannenkoeken. Zo zijn de American pancakes veel luchtiger, dit komt onder andere door het bakpoeder dat je bij het beslag…
Recept shakshuka

Eenpansgerecht shakshuka

| Recepten | No Comments
Shakshuka, een heerlijk eenpansgerecht. Je kunt een groene of rode variant maken. De rode variant is met tomatenblokjes en ei. Heerlijk & simpel!
Croque madame

Croque madame

| Recepten | No Comments
Croque madame, de Franse versie van de welbekende tosti. Net wat luxer, voor de stevige en lekkere trek!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: