Crostini

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

  • 6 Blije Kip Kanjers
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
  • 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
  • Fetakaas
  • 6 Plakjes Parmaham
  • 4 Lente-uitjes, gesnipperd
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.

Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Recept voor heerlijke pepernoten

Recept voor heerlijke pepernoten

| Recepten | No Comments
Vanaf morgen is onze lieve Sinterklaas weer in het land. Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept,…
Kokosmakronen

Kokosmakronen maken met 3 ingrediënten

| Recepten | No Comments
Het is vandaag wereld kokosnoten dag. En hoe kun je dat beter vieren dan met lekkere kokosmakronen? Dit recept bestaat enkel uit 3 ingrediënten. Volgens ons gaat het niet veel…
Zelf eiersalade maken

Pittige eiersalade

| Recepten | No Comments
Zelf eiersalade maken is misschien wel het makkelijkste wat er is. En stiekem echt veel lekkerder dan van de supermarkt. Met eiersalade kun je ook gemakkelijk variëren. Zo hebben we…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: