Crostini

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

  • 6 Blije Kip Kanjers
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
  • 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
  • Fetakaas
  • 6 Plakjes Parmaham
  • 4 Lente-uitjes, gesnipperd
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.

Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Hemelse modder op Hemelvaartsdag

| Recepten | No Comments
Wat is er leuker om te doen dan luieren op een zondag? Juist, bakken! Wij maken vandaag deze lekkere muffins met blauwe bessen en citroen. Geniet van je zondag!

Blueberry lemon muffins

| Recepten | No Comments
Wat is er leuker om te doen dan luieren op een zondag? Juist, bakken! Wij maken vandaag deze lekkere muffins met blauwe bessen en citroen. Geniet van je zondag!

Eggs Benedict

| Recepten | No Comments
Knapperig brood, ziltige zalm en fluweelzachte hollandaisesaus. Een feestje voor je smaakpapillen!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: