Skip to main content

Crostini

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

  • 6 Blije Kip Kanjers
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
  • 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
  • Fetakaas
  • 6 Plakjes Parmaham
  • 4 Lente-uitjes, gesnipperd
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.

Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Recept voor heerlijke luchtige eierkoeken

| Recepten | No Comments
Zin in een tussendoortje? Dan zijn eierkoeken een goede oplossing. Dit zijn heerlijke en luchtige koeken waardoor je weer volop energie hebt om er weer even tegen aan te gaan.
Recept voor heerlijke pepernoten

Recept voor heerlijke pepernoten

| Recepten | No Comments
Het is bijna Pakjesavond! Om de Pietjes een handje te helpen, zou je vast deze overheerlijke oud Hollandse pepernoten kunnen maken. Een heerlijk recept om samen met je (klein) kinderen…
Caprese eieren, recept, Blije Kip eieren

Caprese eieren uit de oven

| Recepten | No Comments
Yum! Zoals vele van jullie weten zijn eieren ontzettend veelzijdig. Een eitje kun je bakken, koken, pocheren of verwerken in een lekker gerecht. Zoals deze Caprese eitjes uit de oven.…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: