Crostini

Ingrediënten

6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

  • 6 Blije Kip Kanjers
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
  • 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
  • Fetakaas
  • 6 Plakjes Parmaham
  • 4 Lente-uitjes, gesnipperd
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.

Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.

Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.

Eet smakelijk!

Overige Blije kip-recepten

Appelbeignets

| Recepten | No Comments
Er zijn twee dingen die niet mogen missen tijdens Oud & Nieuw en dat zijn appelbeignets en gezelligheid. Nu kunnen we je met één ding in ieder geval helpen. Dit…

Klassieke tiramisu

| Recepten | No Comments
Een lekker én klassiek toetje voor tijdens het Kerstdiner? Volgens ons maak je met tiramisu altijd iedereen blij.

Pepernoten muffins

| Recepten | No Comments
Het heerlijke avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas! En wat deze avond nog veel lekkerder maakt? Deze overheerlijke pepernoten muffins. Daar hou je de kinderen wel even zoet mee.…

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: