Crostini
Ingrediënten
6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten
- 6 Blije Kip Kanjers
- Extra vergine olijfolie
- 1 Donker volkoren stokbrood (gesneden)
- 12 Groene asperges, stengels bijgesneden
- Fetakaas
- 6 Plakjes Parmaham
- 4 Lente-uitjes, gesnipperd
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besmeer beide kanten van de sneden stokbrood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet ze circa 10 minuten in de oven, tot ze krokant zijn.
Kook de asperges in circa 10 minuten gaar in kokend gezouten water. Snijd de punten eraf en leg ze weg. Snijd de rest in plakjes.
Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Leg ze dan een paar minuten in koud water. Pel ze en prak ze lichtjes met een vork. Voeg de lente-uitjes, de feta de plakjes asperge erdoor en breng op smaak met peper.
Beleg de crostini met een plak parmaham en het eimengsel. Schik de aspergepuntjes erop en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.
Eet smakelijk!
Overige Blije kip-recepten
Blije Kip Eieren
Contact
info@blijekip.nl
0314 695 111
Raphaelstraat 6,
7031 BA Wehl