Croque madame

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD:  20 MIN

  • 4 Blije Kip Kanjers
  • 8 dikke sneden brood
  • 50 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 gram gesneden achterham
  • peper en zout
  • peterselie voor de garnering

Bereiding

Een croque madame is de Franse versie van een tosti… alleen dan wat luxer. Sommigen maken het nog met bechamelsaus, maar dit recept is net even wat makkelijker. Voor wanneer je wel stevige trek hebt en toch niet te lang bezig wilt zijn.

Besmeer eerst beide kanten van de sneetjes brood met de roomboter. Smeer vervolgens ook de dijonmosterd op de ene snede en strooi de geraspte gruyère erop. Vervolgens leg je er een plak achterham op en druk je de sneetjes licht tegen elkaar.

Verhit een koekenpan en bak de croque madame goudbruin, keer ze na 4 minuten om. Verhit in een andere pan de rest van de roomboter en bak de Blije Kip Kanjers 3 tot 5 minuten. Leg de croque madame op een bord en leg het ei erop. Breng het op smaak met peper en zout. Als laatste kun je er wat peterselie overheen strooien. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan met ons door ons te taggen op Facebook of Instagram! 🙂

Overige Blije kip-recepten

Croque madame

Croque madame

| Recepten | No Comments
Croque madame, de Franse versie van de welbekende tosti. Net wat luxer, voor de stevige en lekkere trek!
Ontbijt muffin met bacon en Blije Kip ei

Ontbijt muffins

| Recepten | No Comments
Deze ontbijt muffins met bacon en ei zijn perfect voor aankomende zondag. Want... zondag is het weer Vaderdag!
Asperges met botersaus en ei

Witte asperges met botersaus en ei

| Recepten | No Comments
Zoals jullie weten is het aspergeseizoen in volle gang. Ga jij dit weekend asperges eten? Maak dan eens deze vegetarische variant!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: