Aardappelgratin

Ingrediënten

4-6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN

  • 900 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 Blije Kip kanjers
  • 300 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

Doe de voorgekookte aardappelschijfjes in een met boter ingevette ovenschaal. Let erop dat de ovenschaal niet tot de rand gevuld is.
In een kom doe je vervolgens de slagroom, de eieren, de melk , knoflook en peper en zout naar smaak.
Roer dit met een garde goed door en giet dit mengsel over de voorgekookte aardappelschijfjes.
Zorg dat de schijfjes net onder staan. Je hoeft dus niet alles van het slagroommengsel te gebruiken.
Verdeel de geraspte kaas over de aardappels en zet de ovenschaal in de oven.

Bak de aardappelgratin 30-35 minuten op 200 graden.

Overige Blije kip-recepten

Blije-kip-eieren-recept aardappelgratin

Aardappelgratin

| Recepten | No Comments
Een echte aanrader, deze smeuïge aardappelgratin! Heerlijk in combinatie met een frisse salade.
Blije-kip-eieren-recept gevulde eieren

Gevulde eieren

| Recepten | No Comments
Ervaar de romige smaak van deze gevulde eieren! Ze worden doorgaans koud geserveerd, vaak als borrelhapje.
Rijkgevulde boerenomelet

Boerenomelet

| Recepten | No Comments
Onze favoriet; een rijkgevulde boerenomelet boordevol groentes! Comfort food voor jong en oud!

Onze Blije Kip  eieren zijn verkrijgbaar bij: